Pénzügyek a színfalak mögött

Blogom akkor szól Önnek, ha Ön elégedetlen jelenlegi pénzügyi helyzetével, tudásával és nem szeretne lemaradni a pénz- és tőkepiaci lehetőségekről.

Facebook Twitter

skype: adihun77

Tartalom

Blogajánló

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tovább az anyagi biztonság útján

2010.07.01. 12:57 Nagy Ádám blogja

Kedves Olvasóm!

Most már megtanulta, hogyan tud megtakarítani, hogyan vezesse kiadásait-bevételeit, hogyan gondolkodhat megtakarításait illetően (Befektetési Háromszög), itt az ideje a konkrétumoknak. Minden bizonnyal mostanra felépítette (vagy éppen építi) rövid távú tartalékait. Nézzük, mire kell még ügyelnie, hogy anyagilag biztonságban legyen!

Ha ingatlannal rendelkezik...

Fontos, hogy ingatlana megfelelően legyen biztosítva!

  • Ne legyen alulbiztosítva: az ingatlan jelenlegi piaci értékén legyen biztosítva, ne alatta!
    Miért?
    Mert a pénzintézet alulbiztosítás esetén arányosan fizet, olyan arányban téríti a kárt, ahogyan a biztosítási összeg a tényleges értékhez aránylik. Vegyünk egy példát: egy 12 millió forintot érő ingatlan 9 millió forintra van biztosítva, és egy 4 millió forintos kár keletkezik. Ebben az esetben a biztosító csak 3 millió forintot térít meg.
     
  • Túlbiztosítva se legyen: Ez esetben az ingatlan piaci értéke fölé van biztosítva, a biztosító ez esetben viszont nem fizet arányosan többet, hanem a tényleges értéket veszi alapul. Egy példa: a 12 millió forintot érő ingatlan 15 millió forintra van biztosítva, és szintén egy 4 millió forintos kárral számolunk. Ebben az esetben 4 millió forintot kap kézhez.

Ha még nincs lakásbiztosítása, de lakása van, gyorsan kössön egyet, konzultáljon független szakértővel!
Miért?
Mert viszonylag kis összegért cserébe komoly összegeket kaphat kár esetén.

Illtve ha van már lakásbiztosítása, de 2-3 évnél régebben kötötte, érdemes átnézetnie szakértővel! A pénzintézetek a folyamatos verseny miatt újabb és újabb konstrukciókkal állnak elő, így gyakran ugyanazért az összegért több szolgáltatást kaphat, vagy olcsóbb lehet a biztosítása.

Tipp: fontos, hogy a szerződésen szereplő épület címe (betűről betűre) azonos legyen a hivatalos okmányon szereplő címmel, különben feleslegesen fizeti a bizosítását!

És hogy miért írok most erről?

Mert komoly anyagi veszteség érheti egy esetleges káresemény bekövetkezésekor, ha otthona nincs (megfelelően) biztosítva. Gondoljon bele, milyen kellemetlen lenne, ha a kínnal, keservvel megtakarított tőkéjéből kellene kifizetnie a keletkezett kárt.

Szép napot kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://privatpenzem.blog.hu/api/trackback/id/tr952122998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása